1 – بازرسی و نظارت بر فرآیند تولید محصولات طبیعی، سنتی و مکمل تغذیه ای و انواع شیر خشک و فرآورده های ویژه متابولیک، غذاهای ویژه و غذای کودک مشمول قوانین مربوط به منظور تامین سلامت و مطابقت با فرمول ساخت ارائه شده
2 – بازرسی از شرکت های پخش، داروخانه ها ، عطاری ها و باشگاه های ورزشی
3 - مدیریت توزیع شیرخشک های متابولیک و آلرژیک و رفع مشکلات متقاضیان (انجام هماهنگی های لازم به منظور تأمین شیرخشک رژیمی و غذای ویژه برای بیماران مربوطه در سطح استان)
4 - بررسی TTAC و گزارش گیری (رصد عملکرد شرکت های پخش و دارخانه ها)
5 - بررسی پرونده های طبیعی و مکمل
6 - رسیدگی به شکایات مرتبط واصله در حیطه قوانین
7 - رسیدگی به امور قاچاق
8 - رصد فضای مجازی
9 - افزایش سلامت جامعه از طریق آموزش، نظارت و کنترل بر تولید محصولات طبیعی، سنتی و مکمل
10 - اجرای برنامه عملیاتی
11 - مدیریت و اجرای صحیح ارزیابی عملکرد سالانه حوزه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل
12- تلاش در جهت ارتقا و سطح آگاهی عموم جامعه
13 - پاسخ به استعلام های مربوطه
14 - نظارت بر امحا فرآورده های طبیعی، داروهای سنتی، مکمل های تغذیه ای و انواع شیر خشک و غذای کودک، فرآورده های متابولیک و غذاهای ویژه، اقلام ضایعاتی، مکشوفه و تقلبی
15 - جمع آوری فرآورده های فراخوانده شده (ریکال)