هدف كلي واحد : تامين حفظ و ارتقاي وضعيت تغذيه جامعه

 

اهداف برنامه :

  • بهبود روند رشد و وضعيت تغذيه كودكان زير 5سال
  • بهبود وضعيت تغذيه دانش آموزان
  • بهبود وضعيت تغذيه مادران باردار و شيرده
  • بهبود وضعيت تغذيه سالمندان
  • پيشگيري و كنترل وضعيت اختلالات ناشي از كمبود يد
  • پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود آهن و كم خوني ناشي از فقر آهن
  • پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود ساير ريزمغذيها ( ويتامين A - D -  B۲– روي و كلسيم )
  • ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع سرطان
  • ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع بيماريهاي قلبي عروقي و فشار خون
  • ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع ديابت
  • ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع چاقي
  • ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور تقویت سیستم ایمنی و کاهش شیوع بیماری های واگیر
  • بهبود وضعيت تغذيه در مراكز جمعي و عمومي
  • بهبود وضعيت تغذيه ميانسالان
  • مدیریت تغذیه در بلایا
  • مجمع بندی و آناليز فرم ھای اختصاصی واحد
  • ورود اطلاعات مربوط به فرم ھای آماری واحد در نرم افزار excel تهیه چارت و ارائه گزارش شهرستانی

 

انجام برنامه هاي فوق از طريق فعاليت هاي زير :

  •  اجراي برنامه حمايتي مادران باردار شيرده مبتلا به سو تغذیه در خانوار های نیازمند
  •  اجراي برنامه حمايتي - مشارکتی كودكان زير 5سال مبتلا به سوتغذیه در خانوارهای نیازمند
  •  شناسايي فرهنگ و رفتارهاي غذايي جامعه و اصلاح شيوه زندگي
  •  تدوين برنامه آموزشي براي كاركنان بهداشتي درماني – كاركنان بين بخشي – دانش آموزان و معلمان
  •  تدوين برنامه آموزشي همگاني
  •  ايجاد هماهنگي با ارگان هايي كه در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .
  •  همكاري با صدا و سيما جهت توليد برنامه هاي آموزشي تغذيه سالم
  •  پاش سالانه يد ادرار دانش آموزان
  •  آهن ياري در مدارس راهنمايي و دبيرستان دخترانه
  • بازديد مشترك مدارس
  •  نظارت بر تغذيه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذايي سالم در بوفه ها
  • ارجاع مادران باردار و شيرده به واحد مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت بهبود وضعيت تغذيه
  • بازديد مشترك از سراي سالمندان و اصلاح برنامه غذايي آنها
  •  اجراي بررسي كشوري پژوهش در وضعيت ريزمغذيها هر ۱۰ سال يكبار
  • آموزش طريقه مصرف و نگهداري نمك يددار تصفيه شده در حيطه درون بخشي وبرون بخشي
  •  توزيع كيت يد سنج
  •  كنترل ميزان يد نمكهاي مصرفي شهرستان در سطح توزيع و مصرف
  •  مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت پيشگيري و كنترل بيماريهاي غير واگير مانند چاقي ، ديابت ، فشار خون ، هايپر ليپيدي
  • برنامه ريزي و نظارت جهت اجراي صحيح تغذيه در مراكز جمعي ( مدارس شبانه روزي ، رستورانها ، زندان و ... )‌
  •  تشكيل كميته ها (غذا و تغذيه شهرستان و IDD)
  • آموزش و بازآموزي كاركنان
  •  آموزش دانشجويان رشته هاي مختلف در زمينه فعاليتهاي واحد بهبود تغذيه
  •  تهيه و توزيع مواد كمك آموزشي در زمينه هاي مختلف تغذيه
  • همكاري و هماهنگي هاي درون بخشي و برون بخشي به منظور ارتقاي سلامت تغذيه اي جامعه
  •  آموزش هاي درون بخشي و برون بخشي در زمينه مباحث مختلف تغذيه

 


6.1.9.0
گروه دورانV6.1.9.0