عنوان خدمت : صدور مجوز، راه اندازی رشته های جدید در دانشگاه های علوم پزشکی
شناسه خدمت: 18082577000
نوع خدمت :خدمت به شهروندان (G2C)

شرح خدمت :

ارزیابی امکان راه اندازی رشته های جدید، ثبت و نگارش پروپوزال رشته ها،

ثبت پروپوزال در سامانه:

راهنمای تقاضای تاسیس رشته

باستناد رای صادره در نودونهمین اجلاس مورخ 12/2/75 شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ضوابط پیشنهادی ایجاد رشته های علوم پایه پزشکی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای Ph.D  بشرح زیر به تصویب رسیده است:

1- گروههای متقاضی راه اندازی رشته های کارشناسی ارشد بایستی دارای شرایط زیر باشند: حداقل دارای یک نفر عضو هیات علمی ثابت و تمام وقت در مرتبه دانشیاری و دو نفر عضو هیات علمی ثابت و تمام وقت در مرتبه استادیاری با حداقل سه سال سابقه تدریس و تحقیق در رشته مورد نظر مشروط به اینکه حداقل در 5 سال گذشته 3 مقاله تحقیقی داشته باشند.

2- گروههای متقاضی دایر نمودن دوره های دکترا بایستی دارای شرایط زیر باشند :

الف - حداقل سه دوره دانشجوی کارشناسی ارشد در آن رشته تربیت نموده و فارغ التحصیل داده باشند.

ب- دارای حداقل دو نفر عضو هیات علمی ثابت و تمام وقت با مرتبه دانشیاری و سه نفر عضو هیات علمی ثابت و تمام در مرتبه استادیاری به سه سال سابقه تدریس و تحقیق مشروط بر اینکه حداقل 5 مداخله تحقیقی تایید شده توسط معاونت پژوهشی و با شورای پژوهش های علمی ارائه نمایند.

ج - اعضای هیات علمی گروه قادر باشند70%از دروس اختصاص رشته را از نظر آموزش پوشش دهند

3- حداقل شرایط فیزیکی ، فضای آموزشی ، آزمایشگاهی ، کتابخانه ای منابع علمی و توانایی ها در مورد رشته های مختلف ، متفاوت است .بدیهی است گروههای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بایستی حداقل های لازم برای هر رشته را دارا باشد بهر حال اعلام نظریه نهایی بعهده شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی می باشد.

4-  ایجاد دوره های جدید که برای اولین بار در کشور تاسیس خواهد شد از ضوابط فوق مستنثی می باشند و با تشخیص شورای گسترش دانشگاهها رد و یا تصویب خواهند شد.

مسئول ارایه خدمت:

کرامتکار.jpg

نام و نام خانوادگی: دکتر مریم کرامتکار
سمت:  مدیر امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه

رشته تحصیلی:  دکترای پرستاری سالمندی

سامانه پژوهان

پست الکترونیک: Education@qums.ac.ir

شماره تماس:2501

نام و نام خانوادگی: مریم السادات حاجی سید ابوترابی

سمت: کارشناس بسته  توسعه راهبردی، هدفمند و ماموریت گرای برنامه های آموزش عالی سلامت

مدرک تحصیلی: کارشناس ارشد بهداشت محیط

پست الکترونیک: Aboutorabi_m@yahoo.com

شماره تماس: 2534

جهت دریافت فایل تصویری فلوچارت و مراحل گردش کار لطفا اینجا کلیک نمایید.

مستندات مورد نیاز:

- فرم درخواست ایجاد برنامه های آموزشی (ویژه ضرورت سنجی)

- فرم تقاضا تاسیس رشته تحصیلی

اهداف:
-ارتقاء توانمندی علمی و فنی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در زمینه آخرین فناوریهای روز دنیا
-راه اندازی آزمایشگاه های مرجع آموزشی در کلان منطقه های کشور
-جهت دهی آموزش و پژوهش دوره های تحصیلات تکمیلی در راستای تربیت دانشجویان فناور و تولید محصولات مبتنی بر دانش
 -نقشه راه بقا برای تقویت زیر ساخت های تجهیزاتی گروههای آموزشی دست اندر کار تربیت دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی (phd)
-
-ایجاد انگیزه در گروه های مسئول دوره های تحصیلات تکمیلی از طریق اختصاص بودجه بر اساس عملکرد آموزشی
-ارتقاء کیفیت آموزش عملی دوره های تحصیلات تکمیلی
-ارتقاء کیفیت پایان نامه های تحصیلات تکمیلی
- فزایش کیفیت انتشارات علمی حاصل از دوره های تحصیلات تکمیلی

-طراحی و اجرای سیستم اطلاعات یکپارچه آموزش علوم پزشکی کشور
-طراحی و راه اندازی پورتال های مورد نیاز و ارتقاء پورتال های موجود معاونت آموزشی و دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی کشور
-تهیه بانک جامع اطلاعاتی رشته ها و مقاطع دایر در دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی
-تهیه بانک جامع اطلاعاتی اعضای هیئت علمی دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی
-تهیه بانک جامع اطلاعاتی امکاناتی،تجهیزاتو فضاهای آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی
-تعداد فرآیندهای مکانیزه تاسیس و ارزشیابی دوره ای رشته ها در دبیرخانه ها و دانشگاه ها
- تقویت زیرساختهای تجهیزاتی بیمارستانهای آموزشی و مراکز ارائه خدمات درگیر در آموزش
-ترمیم بخشی از کاستی های موجود منابع و تجهیزات ناشی از توسعه کمی تحصیلات تکمیلی در سالهای اخیر
-ایجاد انگیزه در گروههای مسئول دوره های پزشکی و دندانپزشکی عمومی، تخصصی و فوق تخصصی از طریق اختصاص بودجه بر اساس عملکرد آموزشی

-ارتقاء کیفیت آموزش بالینی دوره های پزشکی و دندانپزشکی عمومی، تخصصی و فوق تخصصی

مدت زمان انجام خدمت:  تمام ایام سال

هزینه های مورد نیاز:

استفاده از خدمات این سامانه برای مرکز مطالعات و فرد متقاضی هزینه ای دربرندارد.

درخواست خدمت:

گروه آموزشی مورد نظر درخواست خود را از طریق نامه به همراه مستندات و فزم های مربوطه ارسال میکند . مستندات توسط کارشناس مربوطه ,بررسی میشود واز طریق سامانه http://mep.behdasht.gov.ir به دبیرخانه گسترش ارسال میگردد.سپس توسط کارشناسان به کمیسیون معین و شورای گسترش وزارت متبوع جهت اعلام نظر و انجام امور بعدی ارسال میگردد.

ارایه خدمت:

کارشناس مربوطه از طریق كد كاربري و رمز عبوری که از طرف وزارت در اختیارش قرار داده شده وارد سامانه mep.behdasht.gov.ir می شود. از طریق قسمتهای کارتابل آیتم های مورد نظر را بارگذاری میکند و .سپس توسط کارشناسان به کمیسیون معین و شورای گسترش وزارت متبوع جهت اعلام نظر و انجام امور بعدی ارسال میگردد.

گروه دورانV6.1.8.0